Komkommertijd (2017…)

Het lijkt alsof ik gisteren mijn eerste blogpost schreef over komkommertijd (zie blogpost augustus vorig jaar 😊)…en nu, al een jaar verder, kijk ik weer uit naar een mooie komkommertijd!

Wat staat er op het werk (komkommer)menu?

Het zijn drukke tijden op het werk…mijn zomerlijst zwelt aan, de projecten komen binnen, mijn bureau blijft halsstarrig weigeren nog meer papieren stapels op te slokken…en toch, tijd nemen om alweer nieuwe initiatieven op te zetten voor september, de zomer vruchtbaar te gebruiken om alle projecten mooi op een lijn te brengen, brengt een soort rust & energie om er weer tegenaan te gaan. Een uitgelezen moment van reflectie en terugblikken op de voorbije zes maanden. Hoe snel het tempo ook was de voorbije maanden, ongetwijfeld pluk ik de vruchten van de projecten waaraan ik tijdens die periode heb gewerkt.

Tijd nu om die drukke tijden in het juiste perspectief te zetten zodat ik alle informatie, ideeën en nieuwe ervaringen in een handomdraai meeneem naar een actieve septemberperiode.

En wat neem ik mee naar september?

De voorbije zes maanden kreeg ik de kans om mijn talenten & competenties 100% uit te spelen. Ik blijf ervan overtuigd dat organisaties niet genoeg kunnen inzetten op competenties, maar vooral ook op talenten. En dat je daar als werknemer niet genoeg kunt blijven bij stilstaan: wat is je talent? Wat geeft je energie? Wat maakt dat de tijd voorbijvliegt?

Daarnaast is regelmatig stilstaan bij je werkresultaten en ‘werkgevoel’ ontzettend belangrijk. Voelt het nog allemaal juist aan? Is de drive er nog? De energie en de moed om er te blijven voor gaan?

En daarbuiten?

Ondanks de drukte van de voorbije weken, heb ik het plezier van lezen herontdekt…een tijd geleden geraakte ik zo gefascineerd door de ‘Wallander’ serie op Canvas, dat ik meteen de boeken ben beginnen te verslinden! Het is een ongelofelijk plezier om mijn boekenkast te herontdekken samen met alle nieuwe boekaanwinsten van de lokale bibliotheek.

En met dit mooie weer, trek ik gretig mijn sportschoenen aan…een frisse neus halen, wandelen, fietsen, of genieten op een bank in de zon…

Ten slotte…

Het is vroeg, maar ik maak al nieuwe voornemens…geen nieuwjaarsvoornemens, maar septembervoornemens 😊 vaker bloggen, en mijn studie HR in afstandsonderwijs afronden…wordt vervolgd!

Advertentie

2 gedachtes over “Komkommertijd (2017…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.