Over mezelf

Mijn naam is Maïté en ik werk als HR-coördinator. Ik woon in de bekendste carnavalstad van Vlaanderen (Aalst :)) en verdeel mijn vrije tijd en werktijd tussen Aalst en Brussel. Dankzij mijn ervaring als 14-jaar lange pendelaar, hebben de Belgsche spoorwegen geen geheimen meer voor mij, en gebruik ik mijn pendeltijd om (fictie/non-fictie) te lezen en me te verdiepen in HR-literatuur. In mijn vrije tijd blog ik, lig ik een paar uurtjes per week op mijn yogamat, mep ik alle frustratie weg met mijn badmintonraket, en zoek ik de natuur op voor wandelingen of fietstochten.

Als einddertiger heb ik ondertussen al een aantal professionele watertjes doorgezwommen. Werk hebben, werk zoeken, het beste halen uit je werk…het houdt me allemaal bezig en ik vind het ontzettend boeiend. Wat zet een mens ertoe aan om voor deze of een andere job te kiezen? Hoe blijf je gelukkig op je werk? Wat is er leuk aan werken, wat is er frustrerend? Hoe zet je je talenten in? Hoe blijf je gemotiveerd? Hoe blijf je werken aan je jobenergie? Hoe kan je goed samenwerken met collega’s?

Op een bepaald ogenblik voelde ik me geroepen om mijn ervaring te delen in een blog. Gewapend met een diploma toegepaste taalkunde, probeer ik zelf het beste te halen uit elke jobervaring. Ik heb geen sluitende antwoorden op al deze vragen, alleen ervaringen,  grote of kleine gelukjes die ik kan delen, tips & tricks die ik zelf toepas in mijn loopbaan en graag wil toelichen.

En btw, dit is een foto getrokken in Ijsland…toen ik, geïnspireerd door de mooie natuur, verder begon na te denken over leuke blogposts 🙂