Over mezelf

Mijn naam is Maïté en ik werk als HR-coördinator. Op de werkvloer kennen ze mij als een bezig bijtje, een woordkunstenaar, een behulpzame kracht, een enthousiaste coach voor nieuwe medewerkers, een gedreven en gepassioneerde HR-mens 🙂

Ik woon in de bekendste carnavalstad van Vlaanderen (Aalst :)) en verdeel mijn werktijd tussen Aalst en Brussel. Aangezien ik al 14 jaar pendel, hebben de Belgische spoorwegen geen geheimen meer voor mij 🙂 Ik gebruik mijn pendeltijd om (fictie/non-fictie) te lezen en me te verdiepen in HR-literatuur. In mijn vrije tijd blog ik, lig ik een paar uurtjes per week op mijn yogamat, ga ik joggen in natuurgebied, wandel of fiets ik.

Als einddertiger heb ik ondertussen al een aantal professionele watertjes doorgezwommen. Werk hebben, werk zoeken, het beste halen uit je werk…het houdt me allemaal bezig en ik vind het ontzettend boeiend. Wat zet een mens ertoe aan om voor deze of een andere job te kiezen? Hoe blijf je gelukkig op je werk? Wat is er leuk aan werken, wat is er frustrerend? Hoe zet je je talenten in? Hoe blijf je gemotiveerd? Hoe blijf je werken aan je werkenergie? Hoe kan je goed samenwerken met collega’s?

Op een bepaald moment voelde ik me geroepen om ook mijn eigen loopbaanervaringen te delen in een blog. Ik heb geen sluitende antwoorden op al de hierboven gestelde vragen; alleen ervaringen,  grote of kleine gelukjes die ik kan delen, tips & tricks die ik zelf toepas in mijn loopbaan en graag wil toelichen.

En btw, dit is een foto getrokken in Ijsland…toen ik, geïnspireerd door de mooie natuur, verder begon na te denken over leuke blogposts 🙂