Lifehacking tips

Geduld is niet altijd mijn sterkste kant. Als ik aan het werk ben, ga ik liefst vooruit, of wil ik toch vrij snel resultaat boeken. 
Een mooie ontdekking is het boek “175 Lifehacking tips” (Van Duuren Management, auteurs Martijn Aslander, Frank Meeuwens e.a.) om slimmer en efficiënter te werken. Altijd handig om zo’n boek in de buurt te hebben!

Wat zijn lifehacks? “Handigheidjes” waardoor je met minder moeite meer resultaat kunt behalen. Het gaat erom beschikbare middelen zo goed mogelijk in te zetten om slimmer en efficiënter te werken en zodoende meer uit je tijd te halen.

De auteurs, ervaren lifehackers, nemen je als lezer mee door maar liefst 175 lifehacking tips. Gelukkig laat de lay-out toe dat je in een oogopslag de voor jou nuttigste tips eruit kan halen en daardoor leest het ook als een vaarttrein (een ideaal boek voor mij…). Zodra je een selectie gemaakt hebt, kan je volop experimenteren. En met verschillende tips kan je ook aan de slag in je privéleven, wat mooi meegenomen is.

Toegegeven, niet alle tips zijn nieuw en ik ben er al een aantal tegengekomen, of ik pas ze al toe. Maar volgende tips vind ik wel blijvers:

– Zet de slimme collega in: jawel, we zijn allemaal slim, maar eigenlijk komt het erop neer dat je als collega wordt ingezet om specifieke kennis die je bezit, te delen met andere collega’s. Een investering van een uur per week zou al tot een grotere productiviteit leiden.

– Uren schrijven met onlinetijdschrijven.nl: ik wil zelf geen klokdictator worden en elke minuut uitpersen want er mag zeker een gezellige babbel af met collega’s, maar een tijdprogramma is geen slecht idee wanneer je goed wilt kunnen inschatten hoe tijdrovend een taak kan zijn (onderzoek heeft uitgewezen dat mensen hun tijd trouwens vaak onderschatten). Zo’n programma kan je helpen om een realistisch beeld te krijgen van de tijd die je in een taak investeert. Al was het maar om zelf met een gerust gemoed je deadlines te halen!

– Sneltoetsen in MS office: ik zou eerlijk gezegd niet meer zonder kunnen! Een gigantische tijdswinst in plaats van steeds met je muis overal op te moeten klikken (en toch zie ik vaak mensen die er geen gebruik van maken!). Via de site Ergo.bar kan je er alle info over vinden. Probeer ze vaker en vaker uit, dan worden ze vanzelf een gewoonte.

– Een consequent en doordacht gebruik van emails in Outlook: het boek wijdt er terecht een aantal bladzijden aan, maar hierbij denk ik vooral aan hoe je e-mails gemakkelijk kan terugvinden: sla je e-mails op een consequente, duidelijke manier op en neem de tijd om na te denken over een systeem dat goed voor jou werkt. En blijf erbij. Verbeteren kan, maar ervaring leert dat de eerste ideeën nog vaak de slechtste niet zijn!

Meer info over actuele tips op: http://lifehacking.nl/

Succes!

Advertentie

Een gedachte over “Lifehacking tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.